Ayurveda kookboek
 

Ayurveda is een eeuwenoude filosofie, die in India zijn zijn oorsprong vindt. Ayurveda geeft richtlijnen over hoe de mens het best in het leven staat, niet alleen fysiek, maar ook mentaal, sociaal en spiritueel. Voeding speelt hierin een belangrijke rol. Volgens de leer is voedsel een manier om lichaam en geest in evenwicht te brengen en om ervoor te zorgen dat de mens in harmonie leeft met de natuur.
 

Het Ayurveda-kookboek helpt je de filosofie in de praktijk toe te passen. Aan de hand van ruim gevarieerde 90 recepten laat de auteur concreet zien hoe Ayurveda soepel in het dagelijkse leven kan worden ingepast, zonder te vervallen in lange theoretische uiteenzettingen. De gerechten zijn aangepast aan de westerse smaak en de auteur geeft alternatieven voor ingrediënten die je hier moeilijk kunt verkrijgen. De ayurvedische keuken biedt ook een oplossing voor mensen met een voedselallergie, want het is een glutenvrij, suikervrij en vegetarisch eetpatroon. Maar de recepten zijn ook gewoon lekker: zomerse rijstschotel, spinazie in yoghurtsaus, pompoencurry, linzenburgers, cake met gedroogde vruchten…
 

Kook, proef en geniet. past, zonder te vervallen in lange theoretische uiteenzettingen. De gerechten zijn aangepast aan de westerse smaak en de auteur geeft alternatieven voor ingrediënten die je hier moeilijk kunt verkrijgen. De ayurvedische keuken biedt ook een oplossing voor mensen met een voedselallergie, want het is een glutenvrij, suikervrij en vegetarisch eetpatroon. Maar de recepten zijn ook gewoon lekker: zomerse rijstschotel, spinazie in yoghurtsaus, pompoencurry, linzenburgers, cake met gedroogde vruchten… Kook, proef en geniet.
 

Verkrijgbaar in de betere boekenhandel en online shops.